Diaconie

“De diaconie verzorgd alle stoffelijke zaken van diaconale aard.” Het innen en verdelen van collectegelden en voorbereiding en helpen bij de viering van het Heilig Avondmaal is een onderdeel daarvan. Omzien naar anderen in onze gemeente is ook een taak van de diaconie. Heeft u hulp nodig of denkt u dat iemand in uw omgeving hulp nodig heeft, dan kan u altijd terecht bij één van de diakenen of door een mailtje te sturen naar: stillecommissie@dezaaier-ens.nl De hulpvraag wordt altijd vertrouwelijk behandeld.

 

Geef voor een beetje warmte in Oekraïne

De missionaire collecte in de maanden februari en maart is bestemd voor een beetje warmte in Oekraïne.  De bevolking van Oekraïne heeft een rampzalig jaar achter de rug. En het einde is nog lang niet in zicht. Het land zit midden in een bange, ijskoude winter. Elektriciteit en dus ook verwarming vallen om de haverklap uit. Op veel plekken is er gebrek aan water en voedsel. Wegen worden kapot gemaakt waardoor het geven van noodhulp moeilijk is. Mensen worden steeds wanhopiger, sommigen vragen zich af hoe lang ze hun kinderen nog te eten kunnen geven. Maar de Oekraïners zijn niet van plan op te geven, en daarin kun jij hen steunen.

‘Een gelukkig nieuwjaar’. We gunnen het de Oekraïners zó en we bidden ervoor. Ondertussen blijft Kerk in Actie zich onvermoeibaar inzetten om hun leed zoveel mogelijk te verzachten. We steunen noodhulpcentra en financieren de aanschaf van generatoren. Ook faciliteren we door het hele land ‘mobiele woonkamers’ waar mensen terecht kunnen voor een kop thee of koffie en even kunnen opwarmen.