Muurschildering

Muurschildering “De Ark van Noach en Gods belofte aan Noach.”

De muurschildering is ontstaan door aan de kinderen te vragen wat zij aan de muur wilden hebben, als versiering van het kinderlokaal. Zij wilden wel een mooi bijbel verhaal op de muur hebben. Toen is aan Anneke Batterink gevraagd of zij een wandschildering wilde maken op één van de muren. Zij wilde dit samen met de kinderen doen. De kinderen hebben een bijbel
verhaal gekozen en het werd ” De Ark van Noach.”

De kinderen maakten allemaal een tekening over dat Bijbelverhaal en wel het gedeelte na de zondvloed. Er werden 34 tekeningen van de kinderen aan Anneke gegeven en zij maakte daar een compositie van. De schuifwand in het lokaal is toen gekozen om daar de wandschildering op te maken. Anneke heeft toen het ontwerp uitgetekend op de wand en samen met 3 moeders hebben zij de wand beschilderd.

De tekeningen van de kinderen zijn precies zo nageschilderd als zij hadden getekend. Op het schilderij zie je dat de dieren uit de Ark komen, elk dier weet zijn plaats op de wereld (5 continenten). Noach en zijn vrouw en 3 zonen zijn blij en zien Gods regenboog hoog aan de hemel als teken van Gods belofte aan hun.

Hieronder is de muurschildering te zien in een interactieve viewer. In het kerkgebouw is een boekwerk over de muurschildering beschikbaar, hierin vind u meer informatie over het proces en de makers. Voor meer informatie kunt u terecht bij Anneke Batterink.

Klik op de ‘play’ knop om de viewer te starten. Gebruik de + en – knopjes onder in het venster om in en uit te zoomen, gebruik de muis of de pijltjes om het beeld te verplaatsen.