Muskatlon (6+7) Mountainbiken voor Open Doors in Irak

, de Muskathlon@home

Beste vrienden, familie, bekenden,

De mooie zomer van 2020, goede temperaturen om te trainen, fietsen, wandelen en zwemmen in buitenwater. Bij deze weer een blog van mijn zijde.

Vorige maand had ik de wens om van Winterberg in Sauerland naar huis te fietsen. Aangezien Louisa dit vorig jaar al gedaan heeft, wilde ik dit jaar de MTB naar huis fietsen. Alleen dacht ik conditioneel nog niet fit te zijn voor deze tocht. Toch ben ik in mei j.l. hiermee begonnen met de eerste van 10 etappes. In juli tijdens mijn vakantie heb ik de tocht verder opgepakt. En bij elke etappe voelde ik de conditie beter worden en kon ik het aantal kilometers uitbreiden. En juist door steeds een aantal dagen tussen de etappes te houden, wist ik dat het met mijn lichaam goed zat. Waar ik begon met 20 km/etappe, zit ik nu op c.a. 60 km. Inmiddels heb ik er 400 km op zitten. Ben nu inmiddels 9 etappes verder. En ik moet zeggen, het gaat lekker, in elke etappe opbouwende kilometers, lekker weer, genietend van de natuur. Vooral de Ruhrtalradweg tussen Winterberg en Duisberg kan ik van harte aanbevelen een keer te fietsen; 90% groen en schaduw. Bij hoge temperaturen afgelopen tijd was dat wel prettig. Daarna het reisje langs de Duitse Rhein tussen Duisburg en Emmerich/Elten. En als laatste stuk van Elten over het Montferland, bosrijke Achterhoek/Salland naar de polders van het nieuwe land.

Het heeft me ver gebracht, zowel geestelijk als fysiek, en mag nog 1 kleine etappe uitrijden. De fietstocht heb ik de 3 R’s meegegeven: ‘’Van Ruhr, Rhein tot Ramspol.’’  Vrijdag 21 en gisteren 22 augustus heb ik resp. etappe 8 + 9 gefietst. Met beeld erbij:

 

In mijn vorige blog maakte ik al melding van de Muskathlon@home (omdat de sponsoring in coronatijd moeizaam gaat, heeft de organisatie besloten een actie op touw te zetten waarbij iedereen op 29 augustus voor zichzelf kan gaan sporten en geld ophalen voor het goede doel, kijk op de site voor meer info). Welnu, in de laatste etappes wil ik het laatste stuk naar huis rijden waarbij ik de 29e in Ens/Ramspol aankom. Hoe mooi zou dat zijn om met mijn gezin die laatste etappe uit te rijden.

Wil je ook opkomen voor de vervolgde kerk, waar ook ter wereld, dan is nu de mogelijkheid om laagdrempelig mee te doen met de Muskathlon@home en geld in te zamelen voor het goede doel. Het kost je in feite maar 1 dag. Doe je mee?

Kijk dan op op de speciale actiepagina voor de 29e: 

https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/3499/fam-jl-van-den-berg–de-boer.html

Jan Mark van den Berg

06-42492125

jmvandenberg@solcon.nl