Muskatlon (5) Mountainbiken voor Open Doors in Irak

Mountainbiken voor Open Doors in Irak, de Muskathlon@home

De afgelopen maanden staan in het teken van een wereldwijde crisis. De mensen die kwetsbaar waren voor de crisis zijn nu nog kwetsbaarder. De reizen die dit jaar met de Muskathlon gepland stonden gaan worden verplaatst. De reizen zijn verplaatst maar de missie zeer zeker niet!  Het is helaas niet mogelijk om dit jaar te reizen naar de plekken van extreme onrecht en onszelf te verbinden met de vervolgde kerk.

We beseffen dat de missie van de Muskathlon om recht te brengen in de wereld nu harder nodig is dan ooit. In de eerste plaats is Covid-19 een pandemie met gigantische medische gevolgen maar de grote schokgolf is ook de acute hongersnood en extra dreiging van geweld, die is ontstaan door de corona-maatregelen in de landen waar vervolging en armoede is. 

We blijven ons inspannen voor de mensen en kinderen in nood. Het is tijd voor een plan!

Muskathlon@home
Op zaterdag 29 augustus 2020 is de Muskathlon@home. Met duizenden mannen en vrouwen samen ga je vanaf jouw thuis lopen, rennen of fietsen, voor die mensen die op dit moment het hardst worden geraakt door de honger pandemie wereldwijd. Met elkaar helpen we zoveel mogelijk mensen om door de wereldwijde crisis heen te komen.

Hoe werkt het?
Iedere Muskathlon@home deelnemer gaat in de aanloop naar deze dag trainen en fondsenwerven. Na 29 augustus 2020 kun je het bedrag dat jij hebt opgehaald, over laten zetten op de teller van een Muskathleet. Zelf zou ik wel mooi vinden als ik dat zou zijn. Zo zorgen we er met elkaar voor dat honderdduizenden mensen een maaltijd, schoon drinkwater en medische zorg krijgen tijdens de crisis. Ook bieden we lange termijn hulp: we slaan waterputten, bouwen scholen, sanitaire voorzieningen en we gaan voor zoveel mogelijk kinderen een sponsor vinden.

Doe jij mee?
Samen staan we sterk! Het is een unieke kans om mee te doen en het zou fantastisch zijn als jij meedoet met de Muskathlon@home! Meld je op de volgende manier aan:

  • Ga naar https://www.muskathlon.com/nl-nl/athome, kies een project en maak een persoonlijke pagina aan.
  • Bepaal welk fysieke uitdaging jij gaat leveren, met welke sport en welke afstand. Alles heeft relatie tot de Muskathlon disciplines die we nu kennen (hardlopen, wandelen, fietsen).
  • Vertel zoveel mogelijk mensen in jouw omgeving over je Muskathlon@home en vraag of ze je willen sponsoren om veel geld op te halen voor Open Doors.
  • Deel op Social Media jouw persoonlijke @home pagina en/of jouw motivatie om mee te doen en gebruik de hashtag #muskathlonathome.
  • Op zaterdag 29 augustus ga je overdag op je eigen tijd en je zelfgekozen route lopen, hardlopen of fietsen. Daag jezelf uit, zet eventueel een persoonlijk record of doe de route die je altijd al had willen doen. Heel veel plezier en succes met de voorbereiding!

 

Wil je me volgen in de voorbereiding op de tocht, dan kan dat via:

https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/3024/jan-mark-van-den-berg.html

 

Jan Mark van den Berg

06-42492125

jmvandenberg@solcon.nl