Muskatlon (1) Mountainbiken voor Open Doors in Irak

Mountainbiken voor Open Doors in Irak

In het vorige kerkblad hebben jullie kunnen lezen dat ik van plan ben om te gaan fietsen voor vervolgde en onderdrukte christenen in Irak. ISIS is zijn greep op het Midden-Oosten kwijt, maar de ravage die de terreurgroep achterliet is reusachtig. In geen enkel ander land is de kerk zo zwaar getroffen als in Irak. Sinds 2018 keren steeds meer christenen terug naar hun vaak compleet weggevaagde huizen en dorpen. Wat verwoest is, bouwen ze steen voor steen weer op.

Met hulp ondersteunt Open Doors de christenen in Irak met onder andere: 
-noodhulp;
-het opleiden van traumacoaches;
-microkredieten;
-de wederopbouw van huizen en kerken (zo hielp Open Doors in 2018 wel 25.000 christenen terug te keren naar hun huizen in Irak).

Hier is en blijft veel geld voor nodig.

Welnu, ik heb me opgegeven voor de Muskathlon van de christelijke mannenbeweging de 4e Musketier. Onder voorbehoud van een goedkeurende medische verklaring, ga ik hier in oktober 2020 Deo Volente aan mee doen. Van deelnemers aan de muskatlon wordt verwacht dat ze een aantal duizenden euro’s aan fondsen werven en geld binnenhalen voor dat doel.

Zouden jullie mijn hierbij willen helpen? Ik ben nog zoekende hoe de fondsenwerving kan gaan lopen en tips zijn welkom, maar eentje heb ik al zelf bedacht. U kunt vanaf heden tot het moment van de Muskathlon statiegeldflessen (kratten mag ook) afleveren aan de Noorderbocht 12, in een speciaal daarvoor hangende basket of wasmand bij de garage of deurbel. Hiermee steun je het goede doel, ook die van Open Doors via ondergetekende. Ook zal er een gele knoppenactie bij de Spar in Ens volgen; als je bij het inleveren van flessen/kratten in de periode van 1 december tot 8 januari a.s. op de gele knop drukt, zal het geld naar mijn doel worden overgemaakt.

Wil je anderszins doneren en/of mij volgen in de voorbereiding op de tocht, dan kan dat via:

https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/3024/jan-mark-van-den-berg.html

Dit is wel een lang adres om in te tikken. Stuur mij daarom een appje of mail en ik zal je de link toe mailen of appen. Regelmatig zal ik jullie ook in het kerkblad op de hoogte houden. Alvast bedankt.

Jan Mark van den Berg

06-42492125

jmvandenberg@solcon.nl